Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ριζοτο μανιταριων!

Υλικά
- 2φλ. ρύζι αρμποριο
- 200γρμ. μανιτάρια λευκά φρέσκα κομμένα σε φέτες
- 1 ½ λίτρο ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 φλυτζανακι του καφε ελαιόλαδο
- ¼ κούπας λευκό κρασί
- Αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα μανιτάρια να σοταριστούν.
2. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το ρύζι
3. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστει προσθέτουμε και τον ζωμο μας
4. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει.
5. Μόλις πιει όλα τα υγρά, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα, η με μοσχαρακι βρασμενο, η με κοτόπουλο
Καλή επιτυχία!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου