Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Χωριάτικο ψωμί

-600 γρ. αλεύρι σταρένιο (σκληρό)
-200γρ. Αλεύρι καλαμποκισιο
-200γρ. Αλεύρι σικαλεως
-2 φακελάκια ξερή μαγιά
-1 κ.γ. ζάχαρη
-3 κ.γ. αλάτι
-2½ ποτήρια χλιαρό νερό (περίπου)
-Λίγο σουσάμι


Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη.
2. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και τ’ ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε.
4. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι εύπλαστη και δεν κολλάει στα χέρια.
5. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά. Την αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκωσει?
6. Την πλάθουμε σε φρατζολα, τη χαραζουμε, πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου