Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Λαχανορυζο αυγολεμονο!

-1 μετριο ασπρο λάχανο
-2 λίτρα ζωμός κότας η βοδινο η λαχανικών
-3/4 κούπας ρύζι καρολίνα
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
-1 κρεμμύδι μέτριο
-2 μεγάλα καροτα κομμένα σε φέτες
-1 μεγάλο αυγό
-χυμό Λεμόνι
-Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1.Αφαιρείτε το κοτσάνι από το λάχανο και το χοντροκόβετε.
2. Το πλενουμε και όπως ειναι με τα νερά του το ρίχνουμε στην κατσαρόλα να μαραθει μαζί με τα καροτα.
3. Μόλις τελειώσουν τα υγρά του, το βγάζουμε απο την φωτιά
4.Σε κατσαρόλα, ριχνω το λαδακι με το κρεμμυδι για 1 λεπτο και προσθετουμε το ζωμό και όταν πάρει βράση, προσθέτετε το λάχανο.
5.Σιγοβράζετε να μαλακώσει το λάχανο. Προσθέτετε το ρύζι, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και σιγοβράζετε μέχρι να βράσει το ρύζι.
6.Κατεβάζετε από την φωτιά. Χτυπάτε σε μπολ το αυγό και προσθέτετε λίγο - λίγο το χυμό λεμονιού χτυπώντας συνέχεια. Με κουτάλα προσθέτετε ζωμό από την κατσαρόλα, ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά, το αδειάζετε στην κατσαρόλα και την κουνάτε να πάει παντού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου