Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τσουρέκια τα ευκολα!

Υλικά:
- 6 φακελάκια μαγιά 
- 1600γρμ αλεύρι για τσουρέκια
200γρμ φυτινη
- 700γρμ φρεσκο γάλα
- 500 γρμ ζάχαρη 
- 4 αυγά και 2 κρόκοι
- 2 φακελάκια μαχλέπι 
- 1 φακελάκι κακουλε ή μαστίχα
- αυγό για το άλειμμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το γάλα, τη φυτινη, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
2. Χτυπάμε πολυ καλά τα αυγά με τους κρόκους και τα ρίχνουμε μεσα στην κατσαρόλα.
3. Ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που ξεκολλάει απο τα χέρια. Αφήνουμε να φουσκώσει μια με δυο ώρες.
4. Τα πλάθουμε όπως θελουμε και τα αφήνουμε άλλη μια ωρα να φουσκώσουν.
5. Αραιωνουμε το αυγό με λίγο νεράκι και αλειφουμε πολυ προσεκτικά να μη μας ξεφουσκώσουν.
6. Ψήνουμε στους 175 στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου