Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ψωμι γάστρας το διάσημο!


-1kg αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 φακελακια μαγια
- 1 κ.γ. ζαχαρη
- 1,5 κ.σ. Αλάτι 
- 680ml χλιαρό νερό
- 5 κ.σ. ελαιολαδο
 
Εκτέλεση: 

1. Σε ενα μπολ βαζουμε ολα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι, και τα ανακατεύουμε.
2. Βαζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
3. Κλείνουμε την ζυμη σε ενα μεγάλο τάπερ με καπάκι και βαζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 9 ώρες.
4. αναβουμε το φουρνο στους 240 στις αντιστάσεις και βαζουμε μεσα την γάστρα άδεια με το καπάκι για 8-10 λεπτά.
5. Βγάζουμε το ζυμάρι απο το ψυγείο και το ζυμώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο μια φορά να φύγει ο αέρας.
6. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα 2 ή 3 ή 4 ανάλογα ποσά ψωμάκια θελουμε και πλάθουμε τα ψωμάκια μας με διπλώματα αφήνοντας τα με τα διπλώματα προς τα κάτω.
7. Βγαζουμε με προσοχη την γαστρα , να μην καουμε και ριχνουμε τα ζυμαρια μας...με τα διπλωματα προς τα πανω αυτη τη φορα.
8. Σκεπαζουμε με το καπακι και αφηνουμε να ψηθει για 40 λεπτά, μετα ξεσκεπαζουμε και αφηνουμε για 1 τεταρτο ακόμα να πάρει χρωμα χωρις καπάκι! 
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΕ ΦΟΥΡΝΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου