Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πεινιρλι

Υλικα:
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 2 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.γ. Ζάχαρη
- 50 ml ελαιόλαδο
- 50 ml γάλα χλιαρό
- 500 ml χλιαρό νερό
Για την γέμιση:
- τριμενο κίτρινο τυρί που λιωνει της αρεσκείας σας
- κυβακια βούτυρο
- ρίγανη
* εάν θελουμε αλλαντικά η ακόμη και σουβλάκια που τους πανε τέλεια !

Εκτέλεση
1. Διαλυουμε την μαγιά στο γάλα και τη ζάχαρη
2. Προσθέτουμε το λάδι, μετά το νερό και τέλος το αλεύρι και το αλάτι
3. Ζυμωνουμε μέχρι να πάρουμε ενα ευπλαστο ζυμαρι που ξεκολαει απο τα χέρια, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λιγο αλεύρι.
4. Αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτα!
5. Ανοίγουμε σε φύλλο ενός εκατοστου, και κόβουμε ορθογωνιο στο μέγεθος που θελουμε τα πεινιρλι μας.
6. Βάζουμε επάνω στα ορθογωνιο ζυμαρακια μας το τυρι και λιγο βούτυρο, και τα διπλωνουμε σαν βαρκουλες
7. Ψηνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να φουσκώνουν και να ροδισουν, περίπου 30 λεπτα.
8. Μόλις τα βγάλουμε προαιρετικά βάζουμε ρίγανη και λεμόνι !
Καλή επιτυχία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου