Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Πίτσα σαλιγκαρακια

Υλικά:

-4½ φλ. τσαγ. αλεύρι

-3 κ.γ. Μπέικιν 

-4 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο 

-2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα

-2 κ.γ. αλάτι

-1κ.γ. ζάχαρη

-2 κ.σ. σάλτσα ντοματας

-8 φέτες ζαμπόν

-3 φλ. τσαγ. κίτρινο τυρί

Εκτέλεση 

1. Πρώτα ετοιμάζουμε τη ζύμη: σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο-λίγο ρίχνουμε το χλιαρό γάλα. Με ένα κουτάλι αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. 
 
2. Παίρνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με πλάστη σε χοντρό, ενα μακρόστενο φύλλο 

3. Αλείφουμε το φύλλο με τη σάλτσα, απλώνουμε πάνω το ζαμπόν ψιλοκομμένο και το τυρακι. Το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο και με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε φέτες.

 

4. Βάζουμε τα σαλιγκαρακια μας σε ταψι που έχουμε απλώσει  λαδοκολα και ψήνουμε τα πιτσακια τους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30΄. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου