Υλικά
Για 50 κουλουρακια
- 1 κιλο αλευρι
- 3 Φάκ. Μπεικιν
- 3 αυγά
- 1 φλυτζανι ηλιέλαιο
- 1,5 φλυτζανι ζάχαρη
- 1/2 φλυτζανι γάλα
- 1 στραγγιστο γιαούρτι
- 1/2 κ.γ. Σοδα
- 1 φακ. Μαχλεπι
- 1/2 κ.γ. Μαστίχα Χίου, ή ξυσμα πορτοκαλι
- 1 κροκο αυγου για το αλλειμα
Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και τα χτυπάμε στο μιξερ.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμωνουμε μέχρι να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη.
3. Πλάθουμε τα κουλουρακια μας, τα αλοιφουμε με τον κροκο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά .
Labels
- Γλυκά (9)
- Γλυκά και αλμυρά κεικ (1)
- Διαφορα (1)
- Ζυμαρικά και ρύζι (4)
- Ζυμες- ψωμιά (11)
- Κρεατικα (3)
- Λαχανικά (1)
Δευτέρα 29 Απριλίου 2013
Εύκολα, αφρατα και πεντανοστιμα κουλουρακια
Published :
Δευτέρα, Απριλίου 29, 2013
Author :
giotasam
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Popular Posts
-
Υλικά: - 6 φακελάκια μαγιά - 1600γρμ αλεύρι για τσουρέκια - 200γρμ φυτινη - 700γρμ φρεσκο γάλα - 500 γρμ ζάχαρη - 4 αυγά και 2 κρόκοι - 2...
-
-1 μετριο ασπρο λάχανο -2 λίτρα ζωμός κότας η βοδινο η λαχανικών -3/4 κούπας ρύζι καρολίνα -4 κ.σ. ελαιόλαδο -1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άν...
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου