Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Εύκολα, αφρατα και πεντανοστιμα κουλουρακια

Υλικά
Για 50 κουλουρακια
- 1 κιλο αλευρι
- 3 Φάκ. Μπεικιν
- 3 αυγά
- 1 φλυτζανι ηλιέλαιο
- 1,5 φλυτζανι ζάχαρη
- 1/2 φλυτζανι γάλα
- 1 στραγγιστο γιαούρτι
- 1/2 κ.γ. Σοδα
- 1 φακ. Μαχλεπι
- 1/2 κ.γ. Μαστίχα Χίου, ή ξυσμα πορτοκαλι
- 1 κροκο αυγου για το αλλειμα

Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι και τα χτυπάμε στο μιξερ.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμωνουμε μέχρι να έχουμε μια ευπλαστη ζύμη.
3. Πλάθουμε τα κουλουρακια μας, τα αλοιφουμε με τον κροκο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου