Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
-2 κιλά σκληρό αλευρι
-2 κυβους φρέσκια μπυρομαγια -160 γραμμάρια περίπου
-600 γραμμάρια γάλα
-8 αυγά για την ζύμη
-1 αυγό για επαλειψη
-3 φλυτζανια του τσαγιού ζάχαρη εώς -3και μισό εάν τα θέλετε πιο γλυκά
-1 πορτοκαλι χυμος και το ξυσμα
-1 φακελάκι μαχλεπι
-1φακελακι κακουλε
-1βανιλετα η -2 βαννιλιες
-1 κουτάλακι του γλυκού αλάτι
-250 γραμμάρια μαργαρινη
-3 κουταλιες της σούπας φυτικό βούτυρο
-1 φακελάκι σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλευρι τα αυγά την ζάχαρη όλα τα υλικά πλην το γάλα και το βούτυρο ανακατευουμε απαλά στο μιξερ.
2.Κανουμε χλιαρό το γάλα και διαλυουμε καλα την μπυρομαγια την ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μίγμα ανακατευοντας απαλά και τέλος το λοιωμενο βούτυρο όχι όμως εντελώς υγρό, καλο θα ειναι να έχει βγει απο το ψυγείο νωρίτερα και να βρίσκεται σε ζεστό μέρος .
3.Σκεπαζουμε την λεκάνη με το μείγμα μας καλα και το βάζουμε σε ένα αρκετά ζεστό μέρος (μπορείτε να ζεστανεται τον φούρνο στους 50 βαθμούς να το κλείσετε και να βάλετε την λεκάνη τυλιγμενη με μια πετσέτα για να φουσκώσει )
4. Οταν φουσκώσει καλα περίπου 1 ώρα το βγάζετε το κάνετε μακριές λωρίδες και πλεκεται το σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας σας .
5. Στρωνουμε την λαδοκολα στο ταψί της κουζίνας που χωράει η 2 μακριές πλεξιδες η μια στρογγυλή αλοιφουμε με τον κροκο του αυγου και πασπαλιζουμε με σουσαμι.
6.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στου 160 με 170 βαθμούς απο 45 εώς 1 ώρα ανάλογα με το μέγεθος της πλεξιδας. Εάν κάνετε ατομικά τσουρεκακια μισή ώρα ειναι αρκετή !
Καλη επιτυχία !!!!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου