Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Πολυ αφρατα κουλουράκια πορτοκαλιου

Υλικα:
-250 γρ. μαργαρίνη
-1 1/2 κούπα ζάχαρη
-2 αβγά
-1 γιαούρτι
-το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-1 κιλό αλεύρι
-4 κ.γ baking powder
-σόδα μαγειρικής στη μύτη
-1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα


Εκτέλεση
1.Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά.
2.Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
3.Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
4. Βγαζουμε τον κάδο του μιξερ και συνεχίζουμε με τα χεράκια
5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
6. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά


1 σχόλια: